В периода 9-10 април, Пловдив е домакин на XV-то Годишно издание

...
</TD
>В периода 9-10 април, Пловдив е домакин на XV-то Годишно издание
Коментари Харесай

Пловдив стана домакин на Международната конференция за винен туризъм

В интервала 9-10 април, Пловдив е хазаин на XV-то Годишно издание на Международната конференция за винен туризъм (IWINETC). Форматът е влиятелно, огромно годишно събитие, което събира експерти и специалисти в региона на винения и кулинарен туризъм от целия свят, а Пловдив със своите антични обичаи във винопроизводството, разнородни тероари и богато културно-историческо завещание се открои като вълнуваща дестинация  за осъществяване на профилирания формат. 

На конференцията участват към 100 участници от 50 страни, които чакат с неспокойствие едно в действителност незабравимо прекарване в завладяващата атмосфера, просвета, чудесно вино и кулинарни оферти на античния и безконечен Пловдив.

Двудневната работна стратегия на форума започна днес в хотел в Хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив център. Конференцията бе открита от Антъни Суифт, шеф на IWINETC. Приветствие към участниците насочи и заместник-кметът по просвета, археология и туризъм, който на първо време поздрави сърдечно присъстващите от името на кмета на Пловдив. В своето одобрение акцентира значимостта от провеждането на профилирани формати, които са една добра опция за шерване на опит и благоприятни условия за съдействие от една страна, а от друга утвърждават имиджа на Пловдив освен като дестинация за културно-исторически и винен туризъм, само че и като дестинация за събитиен и конферентен туризъм.

Ден по-рано, община Пловдив провежда за участниците пешеходна обиколка на най-значимите туристически атракции в града и коктейл за " добре пристигнали “ в Малка раннохристиянска базилика.

В идващите дни форумът включва набор от увлекателни сесии, семинари и дегустации, водени от известни винени експерти и специалисти. Участниците ще получат визия за най-новите трендове във винения туризъм, устойчиви практики и новаторски подходи към маркетинга на винения туризъм.

Акцент ще бъде подложен върху винените райони и винения туризъм в Пловдив и покрайнините му. Възможностите за продан на опит и положителни практики  изобилстват, което насърчава основаването на бъдещи партньорства сред основни заинтригувани страни в туристическата и винената промишленост.

В рамките на форума, на място във фоайето са подредени щандове, предстоят и професионални дегустации на виновност от район Пловдив и страната.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР